22 mei 2008

Wandeling vol verrassingen !

Vanmiddag gingen we weer op pad met onze vrienden Bluf en Chess langs het Markizaaatsmeer. Bluf Chess en Bono waren ditmaal een hechte eenheid, die waren met zijn drietjes steeds bij elkaar.

Bas ging zijn eigen weg, en kwam zo af en toe een snoepje halen bij Anne.

Hieronder zie je Chess en Bono samen : hee, wat is daar toch te zien ?

225081

Heerlijk badderen in een van de vele plassen bij de rietvelden. ( klik op de foto voor een vergroting )

225082

Bluf en Bas bij elkaar ...

225084

Hieronder Bluf op de voorgrond, en Bas achter. 2 grijze dakduiven bij elkaar !

225085

En hier komen in volle vaart Chess en Bono aangevlogen !

225086

Chess wilde wat openhaard hout meenemen, maar besloot toch wijselijk het daar achter te laten, je weet maar nooit waar het nog eens goed voor is ! Dus zocht hij een hele geheime plek op om de stok te verstoppen ...

225087

225088

En toen op de terugweg kwam de eerste verrassing. Terwijl de vrouwtjes gezellig aan het keuvelen waren, en Bluf Chess en Bono vooruit waren gerend, zag ik Bas, een overheerlijke verse hoop mensenpoep liggen ! Daar ging ik eens even uitgebreid in liggen rollen ! Ik hoorde vrouwtje nog roepen : " o nee he ! Ik hoop dat het een klein vogelpoepje is waar hij in ligt te rollen ! "

Ze komt dichterbij en wordt ineens helemaal gestresst ! Ze probeert mij uit deze heerlijke hoop weg te halen, maar raakt daarbij de poep aan ! Haar hand zat onder joh ! Wat doet ze, gaat ze er nog aan ruiken ook ! " Getver !! Das mensenpoep ! "

Ze wist niet hoe gauw ze water moest opzoeken, om daar haar hand in te gaan wassen. En ik had me toch een lol ! Ik moest helaas zelf ook even het water in, maar gelukkig zat de geur al goed in mijn vachtje ....

Ondertussen was Bono de wijde velden ingetrokken. Tja, en die witte puntstaartjes van ons verraden ons toch wel gauw hoor ! Ons vrouwtje zag hem al in de verte staan. Dus gaan ze met zijn tweetjes staan joelen en roepen, en de armen zwaaien naar Bono ! En prompt kwam Bono weer in volle vaart teruggerend gelukkig.

Maar toen waren we ineens toch Bluf en Bono kwijt. We hoorden of zagen ze niet meer. Geen belletjes te horen, helemaal niets. Na ongeveer een kwartiertje hoorden we toch geluiden vanuit het dichte riet. Daar moesten ze met zijn tweetjes zijn. Ze waren de orientatie een beetje kwijtgeraakt. Als eerste kwam Bluf uit het rietgewas, helemaal zwart ! En toen was het nog wachten op Bono. Die liep per ongeluk weer de verkeerde kant op, maar door het roepen van de vrouwtjes kon hij zich toch weer het geluid concentreren, en wist ook weer veilig terug te komen.

225089

2250810

Het was zeker een wandeling vol verrassingen ditmaal. Maar dit kun je ook niet anders verwachten met vier van zulke boeven-beagles zoals wij !   

8 opmerkingen:

anne giezen zei

Bono heeft echt zijn hart verloren aan Lola want hij was duidelijk op zoek naar zijn meisje.
Maar het was weer eens leuk die vier zo bezig te zien, ondanks het druilerige weer.
Tot de volgende keer Bas en Bono! Met de vertrouwde wandelworst natuurlijk voor Bas.

Brimstone zei

De laatste foto die je licht bewerkt hebt is prachtig. Met een rand van verkleurd papier, zou je hem zo om kunnen toveren tot antieke Beagle jachtprent :-)

Peb zei

Dat is zo te zien weer een heerlijke wandeling geweest, en zeker als er van die lekkere wandelworst aan te pas komt haha
En een beetje druilerig weer maakt voor een echte beaglevent niks uit ....haha

Diny zei

Moira,
Het was weer echt genieten van alle geweldige foto's klasse hoor!
Ben helemaal weer bij of blij, alles weer gezien je mist toch wel heel veel als je 5 dagen niet kijkt
Gr.Diny

els zei

Zag er een leuke ouderwetse wandeling uit van de bende van vier, wat heeft Chess een volwassen kop gekregen en bij Bluf zie ik al het eerste grijs op zijn toet, wat gaat het hard hxe9!
Was weer fijn om ze alle vier nog eens samen te zien! ;-)

anne giezen zei

Het was weer een avontuurlijke wandeling. Met een poeproller, moddermonsters, en houtverzamelaar. Ja, je kunt zeggen wat je wilt maar vervelen zul je je niet snel met beagles.

Diny zei

Dat zal een heerlijk ruikende wandeling geweest zijn.
Jammer zeg Bono had je gisteren zo je best gedan om bij het vrouwtje te blijven.
Gr,Diny

peb zei

Nou dat was een uitje om nooit meer te vergeten hahahaha

Hoe viezer hoe leuker zullen ze gedacht hebben.....

Voortaan toch maar doekies mee voor de zekerheid.