26 augustus 2008

Liever lui dan moe ?

Nou, wat Bas deze week heeft, dat is toch het toppunt van een duidelijk eigen willetje en getuigt ook echt wel van karakter :

Elke morgen moeten Bas en Bono rond 7 uur naar buiten voor de ochtend-wandeling. Nu slapen ze bij ons gewoon gezellig op de slaapkamer. Bono ligt naast ons bed op zijn eigen dekentje, en Bas slaapt al jaren aan ons voeteneind.

Wanneer ik ze even voor 7 uur roep, staat Bono meestal gelijk beneden. Bas draait zich echter dan nog eens om ... Die moet ik dan lokken met een snoepje. En dan is hij gelukkig wel wakker, en kan ik hem zo al lokkend, door een paar snoepjes richting trap te leggen, uit bed te lokken, en zo naar beneden te krijgen.

Nu ligt hij sinds maandagochtend dus wel erg lekker te ronken ! Hij doet maar net een oog open, en neemt amper de moeite om de snoepjes op te sporen. Ik heb hem dus laten liggen, en ben gisterochtend met alleen Bono gaan wandelen. Toen we thuiskwamen, stond meneer Bas bovenaan de trap verontwaardigd te blaffen, omdat ik hem alleen achter liet.

Vanmorgen weer precies hetzelfde liedje : snoepje voor hem gelegd, bij de slaapkamerdeur, op de overloop, en halverwege de trap op de console. Maar nee, geen Bas ... meneer bleef weer lekker liggen.

Dus weer alleen met Bono gewandeld, weer thuisgekomen loop ik weer naar boven, en Bas ligt nog steeds op bed ! Maar ::: hij heeft wel de moeite genomen om alle snoepjes op te peuzelen, en om vervolgens weer prinsheerlijk terug op bed te gaan liggen !

Ik heb Bas nu even heel serieus toegesproken :

" Bas, dit kun je dus niet meer doen. We moeten echt naar buiten hoor, want vrouwtje gaat zo weg, en Bas moet wel een plasje doen. " Dit verstaat hij dus echt, want prompt staat hij naast het bed, en komt zo mee naar beneden !

Dus zo moet ik het morgenochtend dus ook spelen, gewoon serieus toespreken, en op zijn hart drukken dat hij echt mee moet !

21881

3 opmerkingen:

Marion & Storm zei

Hoi Moira,
Ja zielig is het zeker. Want wat je zegt... jeuk is echt heel erg vervelend. ken je de dijk bij Zijpe ? Waar vroeger de pont over ging (naar Renesse)Daar is het zeker nooit druk en kan Bas het zoute water in. Groetjes, Marion

els zei

Jakkes Moira, dat er zo weinig verbetring in komt en idd is jeuk erger dan pijn, om dol van te worden. Onze eerste Bieke heeft ooit een knoflok allergie gehad en die werd echt dol van de jeuk, we konden haar zelfs niet meer aanraken!
Een tip misschien, je kan thuis Bas zijn poot ook in zout water houden en daarna hem in een potje met menthol talk laten treden dat verzacht heel goed de jeuk! succes!

anne zei

och Bas, vervelend hoor als het zo lang duurt he vent.
Maar je vrouwtje moet inderdaad maar je flink wat lekkers geven zodat je je hier mee bezig kunt houden.
En Snel weer op de poot zijn hoor!