26 oktober 2008

slecht weer : interessant !

Vanmiddag stapten we samen met vrouwtje in de auto, op weg naar de Oesterdam. Het waaide hard en het miezerde een beetje, maar wij smelten hier niet van.

Bij de Oesterdam aangekomen waait het nog harder ! Aan de dijk beuken de golven woedend uiteen. Het is net alsof de golven ons proberen te overspoelen, maar dat lukt ze net niet.

Ons vrouwtje vindt dit weer geweldig, kan ze helemaal in opgaan, haar gedachten de vrije loop met de geluiden van de beukende golven als overstemmende achtergrondmuziek.

We komen nog een eenzame wandelaar tegen met een Golden Retriever. Deze hond is zo dapper ( of dwaas ! ) om de golven in de springen, achter iets aan wat de man het water ingooit. Wij, Bas en Bono, kijken hier vol ontzag naar. Maar wij blijven op afstand. Verstandig !

We lopen de pier helemaal af, en aan het einde blijven we naar de golven kijken. Hoeveel verschil kan er zijn : zo woest als het water is aan de westkant, aan de oostkant is het zeer kalm. Hierlangs wandelen we dan ook op ons gemak weer terug. Bas en Bono raken weer lekker speels door de wind, en rennen achter elkaar aan !

Halverwege terug begint de miezer-regen over te gaan in grotere druppels. En net op het moment dat het door gaat regenen, besluit Bono dat het nu zijn moment is : hij neemt een sprint naar de konijnen-bosjes ...

Inmiddels is het gaan spoelen, en bewijst de regenjas van ons vrouwtje dat het niet waterdicht is. De capuchon heeft inmiddels ook geen nut meer. Door en door nat zijn we nu alledrie !

Bono leeft zich ondanks de regen volledig uit in de bosjes, zijn belletjes horen we dan weer hier en dan weer daar rinkelen ... en Bas schiet even de bosjes in, om vervolgens zeer trots met een schitterende tennisbal in zijn bek weer tevoorschijn te komen !

Nee, regen en wind deert ons absoluut niet ! Het zorgt wel voor enige ongemak zoals : beslagen auto-ruiten op de weg terug naar huis.

Maar eenmaal thuisgekomen, worden we door de baas opgewacht met grote handdoeken, krijgen we alledrie een stevige afdroog-beurt, en zoeken we weer lekker ons mandje c.q. bank op om weer lekker te gaan slapen. En vrouwtje zit lekker aan de warme Cappuccino achter de pc.

Guur herfst-weer vinden wij schitterend ! Wij genieten hier van ....

6 opmerkingen:

anne giezen zei

Hopenlijk is het nu nog niet zo erg dat het weer weken kan gaan duren.
Ja jho Bas, ouder worden gaat soms niet altijd even makkelijk, maar hopenlijk valt het bij de dierenarts mee en ben je weer snel op alletwee je pootjes!

diny zei

Moira,
Wat vervelend voor Bas heeft hij weer z'n jeuk aan zijn pootje en de kneuzingen aan zijn ander pootje gaat dat een beetje.
Pech ook omdat het meeste gewicht toch op de voorpoten rust.
Dat het maar vlug wat beter mag gaan.
Dikke knuffel van ons,Diny

anne giezen zei

Jij rook natuurlijk die tennisbal Bono!
En het vrouwtje nu lekker haar warme kopje troost.
Ja storm, wind of regen, een echte beagle( en baas) die kan kan heus wel tegen!

Marion & Storm zei

Ook wij laten ons niet weerhouden van regen, wind en natuurlijk al helemaal niet door Storm :-)
Ook wij zijn nat maar voldaan zondag thuis gekomen van een heerlijke wandeling. Waarbij ook Spyke de bossen in is gerend op jacht naar konijntjes. Hij kwam alleen iet zelf eruit. We hebben hem eruit moeten halen. Volledig in een konijnenhol ingegraven. Maar dat mag de pret niet drukken. Het was een heerlijke dag. Verslag natuurlijk op Storm's web-log. Want ja... wij hebben zelfs de camera droog gehouden. Groetjes, Marion & Storm

Marion & Storm zei

Het enige nadeel van dat natte weer is.... Weinig camera momenten :-)
We gaan dit weekend weer een weekendje mee varen. Hopelijk droog weer, liefgst met een zonnetje erbij. De kou is niet wrg. Dat hoort bij de winter. Dag lieve Bas&Bono, tot een volgend bezoek. Pootje van Storm

Toby en Meggy zei

Hoi Bas & Bono, Eindelijk konden we weer bij de pc. Vrouwtje was steeds zo druk met de pc dat wij jullie avonturen niet meer konden lezen. Gelukkig is ze nu even weg en konden wij gauw lezen wat een prachtige dingen jullie hebben meegemaakt. Dat sprookjesbos vinden wij wel spannend, wij hopen dat ooit ook mee te maken wat een belevenis. OO jee vrouwtje komt er weer aan, wij moeten weer aan de kant. tot gauw, pootje en lik.