24 augustus 2009

knie-blessure : absolute rust !

Arme Bas, gistermiddag liep hij nog slechter dan gistermorgen.

Na een paar meter lopen, ging hij gelijk weer zitten, en hij trok met zijn rechter achterpoot.

Vandaag is hij naar de dierenarts geweest, en deze heeft geconstateerd dat hij een fikse knie-blessure heeft. Of het nu miniscus is, of een gescheurde band, dat kon ze zo niet zien.

Hij heeft voor nu een spuit tegen de pijn gekregen, en hij moet twee weken metacam krijgen. Twee weken lang aan de riem blijven. En dan is het te hopen dat het binnen deze twee weken gaat verbeteren. Zo niet, dan moeten we foto's laten maken van zijn knie.

Een grote operatie zal het niet gaan worden, gezien zijn leeftijd, en ook omdat hij HD heeft. Dan is het helemaal niet bevordelijk om bij de knie flink te opereren. Maar wellicht dat er dan wel een kleine operatie kan plaatsvinden.

Eerst maar deze twee weken goed proberen door te komen, arme Bas ... hij is zo stoer en laat bijna niets merken. Hij heeft een hele grote pijngrens !

Voor wie geen huisdieren heeft, kan niet begrijpen hoe ellendig je je als eigenaar kunt voelen, wanneer je weet dat je huisdier pijn heeft ...

Jammer, voorlopig geen grote wandelingen meer voor hem, vanavond zal dan ook een wandeling worden met alleen Bono, wanneer we met Fleur gaan wandelen.

6 opmerkingen:

els zei

Bono, nog van harte kereltje met je verjaardag! Doe er nog heel veel jaartjes bij samen met Basje en de baasjes. Jullie hebben daar ook een heerlijk leventje met elke dag een nieuw avontuur!

diny vos zei

Hallo Bono,
Gefeliciflapstaart en nog heel veel knuffels van ons.
Doerak en Diny

Wendy zei

Ha die Bono,

Gefeliciteerd!!!Alweer een jaartje wijzer.
Je hebt toch nog wel een stukkie taart gehad?!?
Groetjes,
Wendy & aanhang

Bono zei

Hxe9xe9 Bono, nog gefeliciteerd met je verjaardag!! Wat toevallig zeg, zijn we in de zelfde week jarig!! Ik kreeg zo'n idioot hoedje op, nou......die heb ik maar weer snel afgezet hoor, ben altijd al een feestbeest, niet alleen op mijn verjaardag!!!
Groetjes, Bono

Marion&Storm zei

Bono, Ook jij nog proficiat met je verjaardag. Een heerlijke wandeling in perfect gebied. Wat wil een hond nog meer ?
Groetjes,
Marion & Storm

Wendy zei

Arme Bas, Wat zul jij je ellendig voelen. Meggy is dinsdag geholpen en moet dus ook al rustig aan doen, niet spelen, niet druk doen, niet zwemmen. Dus er is wel iemand in deze wereld die enigzins met je meevoelt. En we hopen allemaal dat je je na deze twee weken weer een stuk beter voelt.
En Moira, je hebt gelijk, als je geen huisdieren hebt, heb je geen idee wat je doormaakt als je weet dat je beestje wat heeft, pijn of ziek is. Sterkte met Bas!