26 december 2010

Kerst in ons nieuwe huis

1e kerstdag hebben wij samen met de familie in ons nieuwe huis gevierd. Het was erg gezellig, en de eetkamer is gelukkig ruim geschikt voor een etentje voor 6 à 8 personen !

Wat vooraf nog gebeurde aan de kerstmaaltijd : Tijdens het uitpakken van de boodschappen vrijdag lette vrouwtje even niet goed op, en vergat dat Bono erg lenig kan zijn als het gaat om het net niet/net wel bij eten kunnen op het aanrecht. Hij kon er ditmaal dus net WEL bij ! En zo ging Bono er vandoor met een pak tartaartjes. Hij heeft ze met smaak opgesmikkeld ...

1e kerstochtend was voor Bas minder prettig, tijdens onze ochtendwandeling aan de dijk, werd hij aangevallen door een zwarte Herder. Hij liep een bijtwond aan zijn lieve flapper op maar op een blijvend stoer sneetje in zijn oor is het nu gelukkig netjes aan het genezen.

En s'avonds kwam de familie gezellig bij ons eten. Het voorgerecht was meteen voldoende als hoofdgerecht :

25-12-10 001 

25-12-10 002 

25-12-10 004 

Ook de hartige kiptaart was verrukkelijk, en ijs met slagroom en kersen toe maakten het compleet.

Bas en Bono vonden het wel goed, al die visite in huis. Hoewel we Bono wel in de smiezen moesten houden dat hij niet zo op de eettafel kon springen ! Tja, het is en blijft een beagle ...

Bas lag lekker in zijn mandje te slapen tijdens het eten. Maar na afloop hebben ze ook nog lekker gesmikkeld van de restjes !

Vanmorgen hebben we weer een mooie route gewandeld van ruim 2 uur. Bas en Bono hadden weer genoeg te snuffelen, en wat ook erg mooi is met de sneeuw, je ziet nu ook overal de konijnen-voetsporen in de sneeuw, je ziet precies waar ze hebben gelopen, en ook waar ze met een grote groep bij elkaar zijn geweest !

Al met al : met de familie bij elkaar zijn met de kerst is belangrijk, vooral in moeilijke tijden, dat je weet dat je familie er voor je is, want dat is wat kerstmis in wezen is, er zijn voor elkaar !

3 opmerkingen:

Marion&Storm zei

Ik citeer "Bas en Bono kunnen hier lekker hun gang gaan, zonder anderen tot last te zijn". Dan vraag ik je... zijn die lieverds ooit iemand tot last ???
Hihi Groetjes Marion & Storm

Marion&Storm zei

Ik sluit me aan bij je mooie slot woorden.
Groetjes Marion & Storm

Monique zei

Dat ziet er allemaal goed uit zeg. Wat een keukenprinses.
Ik wens je een glukkig 2011 toe.