10 april 2012

lang weekend in de Ardennen

Vrijdagmiddag zijn we met de camper samen met Eelco en Isa naar de Ardennen gereden. De heenweg was gelukkig vrij rustig, ondanks de waarschuwingen voor files.

Bono gaat zich steeds meer en meer thuis voelen in de camper. Hij gedraagt zich keurig! Ook tijdens de reis is hij rustig, en zit relaxed op de bank mee te kijken, of ligt gewoon lekker te slapen tijdens het rijden.

We staan een paar dagen op een kleinschalige camping, liggend langs de rivier Ourthe. Met uitzicht op deze rivier was het lekker relaxen.
De camping zelf is ook erg gezellig, de taverne biedt goede maaltijden en organiseert regelmatig leuke evenementen. Zo was er 1e paasdag een heerlijke paasbrunch!

Camping Bomal

Zaterdag hebben we veel gewandeld, Bono en Isa hebben het goed gedaan, ze houden het goed vol, we hebben toch op deze dag gemiddeld zo'n 25 km gelopen met tussendoor een koffie-pauze terug op de camping.

Zondag zijn we eerst zonder Bono en Isa naar de zondagsmarkt gelopen. Dit is echt gigantisch groot, alle straatjes staan dan vol met kraampjes. Aansluitend hadden we de paasbrunch wat heerlijk gesmaakt heeft!

Zondagmiddag weer een mooie avontuurlijke wandeling gemaakt. Met steile klim-partijen en dalingen voelden we het goed in de spieren! We hebben een mooie burcht bezocht, en via een avontuurlijke steile daling via een grind-pad op de kont naar beneden gegleden! Via koeien-weilanden, onder prikkeldraad door zo weer terug naar de bewoonde wereld gewandeld.

Hier een paar foto's van ons geslaagde Ardennen-weekend :

Uitzicht keuren, voor de camper.















































Deze "zwerver" met hond gewikkeld in jas, zag er ondanks dat hij daar zat te bedelen, goed verzorgd uit. Toch wel weer geld in het bakje gegooid ...





De burcht vanuit de verte gezien.

















En een beetje moe ... van de wandelingen!













Het was een geslaagd weekend, en hopelijk gauw weer voor herhaling vatbaar!

Geen opmerkingen: