30 december 2007

Beagles vs Herders

Wat was het vanmiddag toch een overduidelijk verschil, tussen gehoorzaamheid van Herders, en die van onze Beagles !!

We stonden op een grasveld te wachten op onze vriend Max. Onderwijl waren Bas en Bono lekker aan het snuffelen, en gingen steeds verder bij ons vandaan.

Toen kwam er een man uit het bos met zijn 2 zeer perfect luisterende herders. Hij heeft een Mechelse Herder en een Zwarte Herder. Die 2 zijn zo goed getraind, die lopen altijd los naast hem mee, perfect onder appèl. Wanneer ze vrij mogen, dan laat de man dit met een handbeweging merken.

Nou, deze man kwam dus net voorbij met zijn 2 herders. Rik roept naar Bas : " Bas, kom eens hier !! " Bas kijkt nog niet op of om, en gaat gewoon door met waar hij mee bezig is. Snuffelen om de plaatselijke krant te lezen. Hij moet natuurlijk altijd even op de hoogte zijn wie er heeft gelopen, en wat er precies op dat plekje is gebeurd !

De man van de herders maakt op dat moment met een handbeweging duidelijk dat een van zijn herders vooruit moet lopen. De herder ziet het, en prompt volgt hij ! De man wijst weer vooruit, en de herder volgt zijn beweging, en loopt netjes door .....

Oei oei ... wat was het op dat moment het verschil tussen de beagle en de herder zo over-duidelijk zichtbaar !

Ach ... zal het ook niet een beetje aan de opvoeding liggen ? De man is wel altijd instructeur in het leger geweest, en doet nu nog, op zijn 65ste, rek en strek-oefeningen in het bos, en op zo'n gediciplineerde wijze die ik niet na doe !!

3 opmerkingen:

Diny Vos zei

Herkenbaar,
Mijn man heeft een border collie en ik heb een beagle toch is hij niet in het leger geweest.
Groetjes ,Shailo en Doerak

Pebbles zei

Soms voel je je dan wel staan hè,
wij roepen naar onze beagletjes, die kijken niet op of om gaan gewoon hun eigenwijze gangetje....lol
zou ze toch niet in willen ruilen voor een herder hoor..hahaha (of misschien heeeeeel soms wel...als die oortjes wel erg lang de andere kant op staan)

Brimstone zei

Leuk dat verschil!
Ik merk het al tussen een Beagle en een Boomer of een Cavko. En die laatste twee zijn beslist niet getraind, maar ze doen gewoon veel sneller wat je vraagt.

Ach je moet maar zo denken: Beagles zijn veel intelligenter, die overwegen eerst of het wel zinvol is om aan je verzoek gehoor te geven :-)