23 december 2007

Leuke zondagochtend wandeling

Vanmorgen gingen we voor een keertje om half 11 naar het Appeltje voor onze wekelijkse wandeling. Petra en haar beagle-meute kwamen ook, en die moesten anders te vroeg op pad !

Bij aankomst bij het bos was het al gezellig druk, en bleken er toch nog in totaal 13 beagles klaar voor de start te staan. Altijd leuk, zo'n onverwachte mini-beagle wandeling !

Maar wat bleek : er was nog een Carin Terrier van de partij. Deze kleine rakker liep helemaal alleen daar rond te dolen. We besloten hem maar aan de riem te doen, en hij mocht met de beagles mee op stap. Bij navraag bleek niemand hem te missen, of iemand gehoord te hebben die hem mist.

Hier is de kleine rakker :

23120710

Hij liep fit mee, en vond het totaal geen probleem om met ons mee te kuieren !

Ondanks dat er een wieler-concours was uitgestippeld, konden de beagles een eindje in het bos toch nog lekker los. Het was weer ouderwets gezellig ! Bono had zijn vriend Spikey van de vorige wandeling ook weer in de smiezen, en vond het nodig om constant aan hem vast te plakken :

2312077

2312072

De volgende keer proberen de baasjes van Spikey een minder lekker geurtje op Spikey te doen, waardoor hopelijk Bono hem niet meer zo aantrekkelijk vindt ! We zullen zien !

Verder was het weer lekker rennen, vliegen en springen voor de jongeren onder ons :

2312071

2312073

2321074

2312074

2312075

En hieronder lieve Joep met zijn mooie kerstband om !

2312076

En hier is Bob, een van de grotere beagles van het stel !

2312078

En hieronder de kleine Stef, die al inmiddels een grote dame aan het worden is !

2312079

23120712

En hieronder wordt Jazzy flink bij de staart vastgepakt door Dusty !

23120713

En om de kerstsfeer compleet te maken, was er een heuse Kerst-Jan aanwezig :

23120711

Ondertussen had ons vrouwtje de Amivdi gebeld om door te geven dat we een kleine rakker hadden gevonden. De dierenambulance zou ons bij de uitgang opwachten.

En inderdaad, aan het einde van de wandeling stond de ambulance op ons te wachten.

De kleine werd naar binnen gebracht om zijn chip te kunnen lezen. Vrouwtje liep nog even naar de kinderboerderij om daar na te vragen of er een hondje werd vermist.

En wat bleek : het hondje is van de eigenaresse van de kinderboerderij ! Hij werd schijnbaar sinds gistermiddag al vermist. Hij heeft dus sindsdien buiten rondgedwaald. Het hondje blijkt dement te zijn, en de weg niet meer zo goed naar huis te kunnen vinden. De deur was per ongeluk open blijven staan, en Terry, zo heet de kleine rakker, was naar buiten gekuierd.

De vrouw liep gelijk mee naar de ambulance, en kon zo haar Terry weer in de armen sluiten.

Enfin, hij had in ieder geval nog een fijne beagle-wandeling meegelopen, dat kunnen ook niet veel andere rassen zeggen !!!

Eind goed al goed. Bij de kinderboerderij hebben we nog lekker gegeten en koffie gedronken, en gingen we weer naar huis. Wij hebben de hele middag voor pampus in ons mandje en op de bank geslapen. Het was weer een leuke en gezellige wandeling !

2 opmerkingen:

anne zei

in elk geval is er een hondje weer lekker veilig thuis met bij zijn eigen baasje met kerstmis.

Brimstone zei

Kijk zo gewild is de Beaglewandeling maar, dat andere rasjes zich een nacht verstoppen in het bos om mee te kunnen lopen :-)

Leuke foto's, ziet er gezellig uit!

OT Wij hadden de emmers verf al een jaar in huis. Nou eindelijk de daad bij het goede voornemen gevoegd :-)