27 november 2008

logica van een hond

Het gebeurt nog weleens dat Bas tussendoor extra een plas moet doen. Dat is het makkelijke als je een tuin hebt, deur open, en Bas kan de plas even doen.

Nu is Bas een hele slimme hond, en weet dat wanneer hij niet gelijk weer terug naar binnen komt, hij gelokt wordt met een snoepje.

Zo ook vanavond. Bas staat bij de achterdeur en kijkt achterom, en lijkt te zeggen :

"Doe de achterdeur eens open, want ik moet een plas doen !"

Dus zoals een goed afgericht vrouwtje betaamt, doet zij de deur voor Bas open. En geheel volgens ritueel plast Bas in de tuin, om vervolgens op zijn kont te gaan zitten : snack-time !

Braaf loopt het vrouwtje naar de keuken, en pakt een paar hondensnoepjes uit de trommel. Ze loopt terug naar de achterdeur, en roept braaf : "Bas, snoepje !"

Maar dan ziet ze dat Bas geen interesse heeft in het snoepje, maar zeer gehypnotiseerd naar de tuintafel kijkt. Hierop ligt een tennisbal aan een touw, en deze heeft nu zijn volledige aandacht. De bal met touw is echter nat van de regen, en het vrouwtje vind het niet echt een goed plan om dit speelgoed mee naar binnen te nemen. Maar om hem toch naar binnen te lokken, pakt ze de bal van tafel, om hem mee naar binnen te nemen.

Bas loopt vrolijk kwispelend naar binnen, helemaal blij met zijn speelgoed ! Maar wat doet het vrouwtje nu ? Ze gooit de bal zo hoog in de lucht terug naar buiten ! En bang ... de deur gaat dicht !

En zo staat Bas aan de achterdeur te janken. Hij moet en zal zijn speelgoed terughebben ! Tja, daar kan het vrouwtje natuurlijk toch geen weerstand aan bieden, en haalt de knip van de deur, en doet de deur weer open.

Maar nu staart Bas vol ongeloof naar boven, naar de bovenkant van de deur ! Hij begint te blaffen en te joelen ! Wat wil hij hier nu mee zeggen ? Vrouwtje zegt nog dat de bal in de tuin ligt, en dat hij die zelf maar moet halen, maar Bas blijft vol overgave naar de achterdeur staren en joelen !

Het vrouwtje begint het niet te vertrouwen, en kijkt toch maar heel voorzichtig omhoog, stel je voor dat er een eng beest op de deur zit ?? Of een kat op het platdak, kan allemaal natuurlijk ! Maar nee hoor, er is niets te zien. Bas wil niet mee naar binnen, en naar binnen lokken lukt nu niet meer.

Dan krijgt het vrouwtje ineens een ingeving : zou Bas denken dat de bal ergens bovenaan de deur nog hangt ? Want daar zag hij hem voor het laast wegvliegen natuurlijk !

Ze pakt de bal uit de tuin, en laat hem aan Bas zien ... Bas begint helemaal gelukkig te kwispelen ! Kijkt nog wel met een schuin oog naar de deur, maar neemt de bal in zijn bek, en loopt helemaal dolgelukkig zo trots als een pauw naar binnen ... de oude vieze bal mee naar zijn mand !

Het duurt soms even, maar dan snapt het vrouwtje Bas weer.

En zo staat ze nog steeds voor verrassingen, zelfs na ruim 9 jaar !

Fotostafela

6 opmerkingen:

peb zei

OOk al weer zulke leuke foto's....
snap nu ddat je moeilijk kon kiezen haha.
Het is daar idd lekker voor de honden.
Ze kunnen er eigenlijk niet weg...maar toch naar hartelust ravotten rennen en zwemmen..

ingrid zei

OHHHHHHHHHHHHHHHHH Je wilt niet weten hoe ik geniet hier........
fijn weekend

Carlo zei

ja dat lijkt er meer op :)
Geweldige foto's Moira

Wendy zei

Hoi Moira,
Ik was verrast door je leuke reactie en realiseerde mij niet dat mijn verhalen ook gelezen werden, vind het wel ontzettend leuk.
Ik vind je foto's prachtig en streef zelf ook naar leuke en mooie foto's van mijn "kids".
Ga zo door met je leuke weblog.
Groetjes,
Wendy, Toby en Meggy

Brimstone zei

Slimbootje, die Bas! Hij zag hem tenslotte als laatste in de lucht :-)

Leuke creatie met die foto's!

Marion & Storm zei

Hahaha... ja zelfs Bas heeft nog verassingen voor het vrouwtje. Net zoals het vrouwtje vol verrassingen zit voor bas. Hihi. Groetjes, Marion & Storm