26 december 2008

kerst-wandeling met 3 ½ beagles

Vanmorgen begonnen we onze wandeling met 4 beagles in het bos : Bas Bono Cenna en Luna.

Mooi weer met een stralende zon, vier prachtige beagles .... dit zijn de perfecte ingredienten voor mooie plaatjes ! Met de spiegelreflex camera om de nek, liepen we het bos in.

Helaas besloot Bono dat het vandaag tijd was voor zijn eigen solo-wandeling, en was hem gelijk al gesmeerd ... Dus daar liepen we dan met drie beagles !

We moesten flink doorstappen, omdat we Bono steeds weer even in de verte zagen verdwijnen. ( de beagles hebben niet voor niets een antenne-staart met een wit puntje, die zijn van verre te herkennen ! )

Tijd om mooie foto's te maken was er dan ook niet. Maar heel af en deed zich toch een gelegenheid voor :

klik op de afbeelding voor een groter formaat 

261208_006a

De dames zorgen voor een paar mooie aktie-plaatjes, terwijl de heer Bono niet te bekennen was, en de heer Bas achter ons aan kuierde !

Op de hei-vlakte vroeg het vrouwtje aan een wandelaar of hij een beagle had gezien :

" Ja ja ! Daar stond een beagle met een droevige uitdrukking op de hoek te wachten ! "

Tja, dat moest Bono zijn, met zijn droevige misleidende kop ....

Dus stapten we weer flink door. Maar nog steeds geen Bono te bekennen. Over een andere heide, richting het dichtbegroeide bos, waar hij ook graag speurt. Maar ook hier geen Bono.

Twee trimmers, waaronder het baasje van Luna kwamen er aan. Ook zij hadden geen Bono gezien. Maar ze zouden het in de gaten houden tijdens hun trim-rondje.

Toen we onze route weer vervolgden, zagen we de trimmers weer, en het baasje van Luna riep al :

" Hier is ie ! "

2612081

En daar zat hij, heel onschuldig te kijken !

Hij kreeg nog een kans van zijn vrouwtje, en bleef dan ook braaf bij de groep. Zo nu en dan liep hij wel even wat verder, maar een BLIJF ! deed hem toch netjes stoppen en zitten. Dat ging weer goed !

2612084

En weer een paar mooie plaatjes :

2612085

2612086

Weer de dames ! Maar op de achtergrond staan de heren ...

Toen Bono weer netjes een paar keer gelijk bleef staan op commando, gaf het vrouwtje hem weer wat meer vrijheid : " Ga maar Bono ! Ga de heuvel maar op ! "

Onderaan deze heuvel ligt altijd een grote waterplas, en hier lessen de beagles meestal even hun dorst, en baggeren ze door het water.

Maar toen de groep over de heuvel was gelopen, was er wederom geen Bono meer te bekennen ! Hij had een kans gekregen, maar helaas in zijn eigen voordeel benut.

Voorbijgangers hadden hem voorbij zien draven, en wezen ons de weg. Na tien minuten zagen we hem weer lopen, op de grote zand/hei vlakte. Hier werd hij netjes aan de riem vastgemaakt.

2612087

Bas gedroeg zich keurig. Die keek Bono dan ook meewarig aan, alsof hij zeggen wou : Dat komt er nou van, als je niet luistert, dan moet je aan de riem !

2612088

Bas Cenna en Luna liepen dan ook vrolijk met zijn drietjes verder met elkaar, terwijl Bono mokkend aan de riem meeliep.

2612089

En zo eindigde de wandeling weer met vier beagles.

De vetverbranding is in ieder geval goed op gang gekomen tijdens deze snel-loop wandeling, dus ergens was het wel goed voor geweest !

5 opmerkingen:

Marion & Storm zei

Het is even een eindje rijden... maar aan de foto's te zien was het het rijden waard. Mooie dag, mooie foto's, mooie beagle's. Wat wil je dan nog meer ?! Oh ja... je riem misschien ?! Groetjes, Marion & Storm

yvon zei

Gelukkig had ik er nog 1 riem over.
Moira bedankt voor je mooie foto's.

Groetjes Yvon
en een dikke knuffel van
Mazzel en Jewel

Toby en Meggy zei

Hoi Moira,
Ik heb weer genoten van je prachtige honden foto's. Kan niet wachten tot ons pronkstukje aan de muur hangt.
De beagles zijn ook echt mooie fotomodellen.

Groetjes,
Wendy, Meggy & Toby

carla van eekelen zei

Hoi Moira,

Wat een prachtige foto's heb je weer gemaakt. Echt super zoals Luna de lucht inspringt. En heeft Bono zijn zonden nog overdacht vandaag?

Groetjes Carla, Tonny en Luna.

Ingrid zei

Ohohoho\WAt een lekere boef toch Hoe ie daar zit met ,,de jogger,, van waar was jij nu???!!!! Wel bij me blijven voortaan he LOL