27 december 2008

Persoonlijke rond-tour door Bono

Vanmiddag bracht ons vrouwtje ons weer naar het bos, bij het Appeltje. Hier zouden we onze vrienden Bluf en Chess weer zien, en het was vandaag zelfs feest, want Chess is jarig vandaag !

Vrouwtje twijfelde eerst of ze Bono los zou laten, omdat hij gisteren zo zijn eigen route liep. Maar omdat het al middag was, zouden er vast minder geurtjes in het bos hangen. Dus mocht Bono lekker los.

En het eerste kwartier ging het goed, Bono bleef bij de groep, maar was waarschijnlijk wel wat aan het bekokstoven met de anderen :

2712087

2712088

En vanaf hier besloot Bono om Bluf en Chess een eigen rondleiding te geven door het bos.

2712089

Ze waren in geen velden of wegen meer te bekennen. Zeker voor Chess is dit erg ongewoon, omdat hij binnen vijf minuten meestal al weer zijn vrouwtje opzoekt. Maar nu bleef het stil ...

Alleen Bas was bij de vrouwtjes gebleven. Dit liet zich niet door Bono verleiden.

En daar liepen ze dan, en maar roepen en fluiten. Pas na een kwartier zoeken kwam er een mevrouw aan met Chess aan de riem. " Deze kon ik nog vangen, maar die adere twee kreeg ik niet mee ! "

Okee, dus liepen we weer met twee beagles. Maar nog steeds geen spoor van Bono en Bluf.

Na een half uur besloten we ons te splitsen, en hielden we contact met de telefoontjes. ( lang leve de mobieltjes ! )

Na nog eens drie kwartier zoeken en roepen hoorden we van wandelaars waar ze gezien waren. Helemaal aan de andere kant van het bos ! Dus eenmaal daar aangekomen kwam daar Bono vanuit de verte naar zijn vrouwtje en Bas toegesneld ! Wat was hij blij hun weer te zien zeg ... maar waar was Bluf ???

Die was inmiddels door een andere mevrouw weer vastgelijnd. Toen hij ons weer zag, was hij helemaal door het dolle heen !

27120810

En ze hadden er ook behoorlijk dorst van gekregen :

27120811

En zo liep ons vrouwtje met drie beagles, naar het vrouwtje van Bluf en Chess, die samen met Chess bij de ingang van het bos zat te wachten.

Wat een wandeling zeg ! Maar wat het nu is geweest waardoor de drie musketiers zo van slag waren, dat weten we niet. Loopse teef misschien ? Of verdwaalde wild ?

Een ding is zeker, de heren moeten zich wel vermaakt hebben. En het is ook erg prijzenswaardig dat ze zolang bij elkaar zijn gebleven.

Morgen gaat alleen Bas mee naar de zondagochtend wandeling in dit bos. Bono mag bij het baasje blijven, dichtbij huis. Want dat Bono iets erg aantrekkelijks in het bos speurt, dat is een ding wat duidelijk is !

Thuisgekomen waren ze allebei lekker moe.

2712081 

4 opmerkingen:

peb/faye zei

Die hadden gewoon zin in een feestje...
Chess was tenslotte jarig hahaha
ze wilden hem trakteren op een speurtochtje
en spoorzoekertje spelen..

anne zei

De heren dachten waarschijnlijk we maken er ons eigen feestje van, wie weet met wie ze stiekem nog meer hadden afgesproken?
Maar ze hebben in elk geval het bos goed verkend en de baasjes hebben ook even mee mogen doen maar dan op een andere speurtocht. Juist ja, naar de drie kornuiten.

yvon zei

Ik zou helemaal in paniek zijn geweest, zeg!
Wat een avontuur....
gr.Yvon
poot van
Mazzel en Jewel

Anonymous zei

Ik sluit me geheel aan bij Yvonne hierboven. Ik zou helemaal in paniek zijn geraakt. Ik ben net terug van een weekje aan boord. Op de terreinen waar we liggen met de boot zit het altijd vol met konijnen. Maar er zitten hekken rond die terreien dus mag Storm meestal even uitrennen. Gooi maar los. Totdat hij dus van de week onder een hek doorkoop. Achter een wipstaartje aan. Wij stonden tegen het hek met onze neus. Hij liep maar door tot aan een container opslag. Maar weet je.. (trots) Thijs floot 1x en wie kwam er aan rennen. Jawel, onze Storm. Goed hey. Groetjes Marion