8 februari 2009

Molentocht beagle-wandeling

Vanmorgen moesten we er vroeg uit, want er stond een wandeling gepland in Kinderdijk.

We kwamen rond 10:15 aan, en het begon jammer genoeg net te regenen ...

Maar toen de wandeling met 57 beagles begon, klaarde het gelukkig weer op !

Bij de molens aangekomen, kwam er net een bus vol Japanners aan. Die hadden een touristische route langs de molens ... maar onze groep met beagles had evenveel bekijks !

Vrouwtje raakte aan de praat met een Japanse, en ze vertelde hoeveel  beagles er waren, en dat ze straks One Big Party hadden, wanneer ze los mochten ! De Japanse vond het reuze interessant. Een andere Japanse had een mond-doekje voor, en ons vrouwtje verzekerde haar er van dat de lucht very clean was hier bij de molens ... Helaas sprak deze Japanse slecht Engels : "I don't speak English very well ... "  ( vertaald : Ik spreek niet zo goed Engels )

Vrouwtje zei op haar beurt : " Well, but I don't speak Japanese very well !!! " ( vertaald : maar ik spreek niet zo goed Japans ! )

Het was weer een geslaagde wandeling, op een paar incidentjes na : Een aantal beagles waren een sloot overgestoken, om op een haas te jagen ... een beagle besloot zijn eigen route uit te stippelen, en kwam in het dorp terecht, en een beagle durfde de sloot niet meer terug over te steken. Zijn vrouwtje sprong over om hem te helpen, maar helaas kon ze vervolgens zelf niet meer terugspringen ... Uiteindelijk lukte het wel met een loopplankje !!

Hier een paar foto's van vanmiddag : ( gemaakt met de compacte camera Fuji A920 )

Molen1

Molen2

Molen3

Molen4

Molen5

Molen6

Molen7

Molen8

Molen9

Molen10

Molen11

Molen12

Molen13

Molen14

Molen15

Molen16

De paraplu was gelukkig niet nodig, dus mocht Bas hem dragen voor het vrouwtje !

Molen17

En bij het restaurant aangekomen stond er een lekkere lunch klaar, met soep, broodjes en kroketten !

Molen18

Annedien en Wilfred, bedankt voor het organiseren van deze mooie jaarlijkse wandeling !

4 opmerkingen:

yvon zei

Hxe9 Moira,
Dit fotoverslagje heeft mij erg aan het lachen gemaakt.
Wat een pretletters zijn die twee boeven van jou.
Hoe ze er ook bij kijken.
Je kunt met die twee in de hoofdrol zo een
soap beginnen.

gr.yvon
poot van
Mazzel en Jewel

Toby en Meggy zei

Hoi Bas en Bono,
Wij hoorde dat Bono niet lekker was, maar gelukkig wel weer opgeknapt was voor deze prachtige wandeling. Jullie hebben geluk gehad met het weer, wij niet. Toen wij gingen wandelen vandaag hadden we een vreselijke hagelbui op ons lijf...brrr..wij houden daar niet zo van en hebben baasje en vrouwtje heel snel mee naar huis gesleurd.
Nou tot snel weer. Poot en lebber van Toby en Meggy.

Marion&Storm zei

Hey Bas & Bono, Jullie moeten mijn vrouwtje deze route maar eens uitleggen. Want het ziet er daar niet alleen erg mooi uit... dat hazenspoor lijkt mij ook wel wat :-)
En als er na afloop gelegendheid is om iets te nuttigen dan is zelfs de baas warm te krijgen voor een wandeling. Het is weer een mooi verslag geworden. Die dreigende lucht is mooi op de foto. Zeker als het bij dreigen blijft. Het loopt toch net iets gezelliger als het niet regent. Pootje van Storm en een groet van zijn vrouwtje

els zei

Zag er weer net als vanouds heel leuk uit, en slecht weer? Dat schijnt bij de molenwandeling te horen haha! dan smaakt de soep achteraf eens zo goed
De laatste foto van Danielle met Daja is ook leuk ( de anderen herken ik niet) en Bas met de plu heb ik naar Mario gezonden ;-) haha!Die hangt hem waarschijnlijk boven zijn bed hahahahaha!
Fijn te lezen dat Bono weer de oude is en dat Bas het niet heeft overgenomen!