3 november 2009

Bono + frietzat + koe =

Het volgende verhaal :

Na een gezellige boswandeling op landgoed de Beek komen we weer terug bij het grasveld aan. En daar gaan een aantal honden driftig snuffelen bij iets wat niet gelijk duidelijk is wat het nu is !

En daar komt Bono tevoorschijn met iets in zijn bek : een weggegooide frietzak, met hoogstwaarschijnlijk nog wat restjes friet ... ( de prullebak staat vlakbij, maar sommige jongelui vinden het nog altijd teveel moeite om even hun zooi daar weg te gooien !! )

Trots als een pauw loopt hij met de zak in zijn bek richting auto. Hij wil zo snel mogelijk naar huis, met zijn buit uiteraard.

Bono kennende is dit een slecht plan. Hij is vastberaden om deze zak met zijn leven te bewaken. Niemand mag in zijn buurt komen. Hij moet vast in een vorig leven een fanatieke bewaker zijn geweest, van iets wat zeer belangrijk was !

Dus besluit zijn vrouwtje om maar te voet naar huis te lopen. In de hoop dat hij de frietzak ergens onderweg loslaat. Want zomaar aan het vrouwtje afgeven, nee dat doet hij niet !

En daar lopen ze dan. Vooral langs veel bosjes. Zijn vrouwtje probeert hem nog aan te sporen het te begraven, door met de schoenen een gat te graven, maar hij trapt er niet in. Nog strakker houdt hij de zak vast. Zijn kaken op elkaar geklemd ...

Langs de Beeklaan moet het toch gaan lukken denkt zijn vrouwtje. Hier staan zoveel struiken, dichtbegroeid, daar is vast wel een veilige plek om de zak te begraven. Maar nee hoor. Bono is toch vastberaden om zijn buit mee naar huis te nemen. En dat ziet zijn vrouwtje niet zitten. Visioenen van Bono in de mand, bij de frietzak, en niemand die in zijn buurt mag komen schieten voorbij.

Zo lopen ze langs de rotonde, nog steeds met de zak in zijn bek. Dan vervolgen ze hun weg langs de weilanden. En daar krijgt zijn vrouwtje een idee : Bono is bang voor de koe, die daar in het weiland staat.

Ze neemt Bono mee naar de koe. Gelukkig staat de koe aan de kant, alsof hij hun als aan het opwachten is. Vrouwtje zegt : " Dag, lieve koe ! Bono, kom eens kijken bij het koetje ! "

Bono verzet zich niet, en wil zich omdraaien, je ziet hem denken : " Nee, niet de koe ! "

Vrouwtje neemt Bono toch mee, nog dichterbij de koe. En dan heeft Bono geen keus.

Vrouwtje zegt : " Bono, nu loslaten, dan mag je weg bij de koe ... "

Prompt laat hij de zak vallen, en draait zich om, weg van de koe !

" Brave Bono ! En koe, jij bedankt he !! "

En zo liepen ze weer verder naar huis, zonder frietzak !

2 opmerkingen:

els zei

Waw Moira, mooie plaatjes van de ondergaande zon ( ik ben dol op sunsets :-) )
Dat was genieten geblazen voor de drie vriendjes, jammer van jou uitroetjser, niets aan overgehouden? Tja een werkongeval moet je maar denken maar wel eentje voor eigen rekening. :-(

Mooie foto's weer hoor!

Els zei

Heee Moira, weer een leuk verhaaltje met prachtige foto's hoor.
Groetjes uit Limburg.
Els.