12 februari 2011

Operatie " pil geven "

Wat is er toch een veschil tussen honden, op het gebied van een pil geven !

Sinds vorige week hadden de heren Bas en Bono last van dunne race-poep. Bij Bas was het ( dacht ik ) binnen 2 dagen over maar Bono had er heel erg last van. Zijn darmen waren behoorlijk van streek ! Toen het afgelopen woensdag nog niet over was bij Bono, heb ik anti-diarree pilletjes bij de DA gehaald.

Bono lust graag snijwaren, dus pilletje tussen de snijwaren en hap slik weg ! 2 x daags gedurende 8 dagen duurt de kuur.

Vanmorgen was het bij Bas toch weer raak. Ik denk dat ook honden elkaar kunnen aansteken met een buik-griep. Dus hupla :

Poging 1 )  boterhammetje met pate, en daar een pilletje in verstopt :

Bas neemt de boterham mee naar zijn kussen en pluist deze heel secuur uit ! En ja hoor ... alles op en daar ligt dat pilletje ... uitgetuft.

Poging 2 ) pilletje in 4 stukjes breken. Nog een stukje boterham. En jawel hoor : weer boterhammetje oppeuzelen en vervolgens tuft hij een  voor een alle 4 de stukjes er weer uit !

Poging 3 ) kuipje pate wat ze normaal gesproken s'avonds door hun eten krijgen, aangebroken. Een lepeltje pate gepakt, en hier de stukkies ingepropt .... resultaat : 2 pilletjes hebben het gered, de andere 2 niet !

Ik moet dus toch zijn allerlievelings-snijwaar gaan halen, corned beef van de C1000 ! Dit kleeft ook lekker, dus dan gaat het wat makkelijker ...

Bono is er gelukkig al weer van opgeknapt, en ik hoop dat Bas na een pilletjes ook weer de oude wordt !

3 opmerkingen:

Jenneke zei

Fijn dat jullie je al zo thuis voelen. het is maar goed dat je twee banken hebt. Lol.
Ben blij dat je weer online bent, ik heb je foto's en verhalen gemist!
Groetjes Jenneke en Pickels.

Marion&Storm zei

Het ziet er super knus uit ! Slim gedaan zo'n inbouw computerkast. Opgeruimd staat netjes. Mooie omgeving ook lekker in de buurt. Gaat helemaal goed komen met die nieuwe start. Groetjes Marion & Storm

Karin Buiting zei

Bas kan met onze Beppie praten: zelfde verhaal. En hoe ze het voor elkaar krijgen de kleinste stukjes van een pilletje er uit te pluizen....
En dan een blik van: er zit iets in wat er niet in hoort, vrouwtje!!!!!
Mooi om te lezen.