29 april 2011

ochtend-party met konijnen

Vrijdagmorgen waren we al vroeg op. Vrouwtje had een vrije dag en uitslapen is iets wat ze zonde van haar dag vindt dus liepen we vandaag al om 7:15 langs de dijk.

Het was laag water, en de zon kwam net op, genieten dus !

Afb0211 

Afb0221 

Afb0210 

Afb0215 

Omdat het niet meer zo warm was als afgelopen dagen genoten Bas en Bono ook van hun ochtendwandeling !

Afb0217 

Vanaf de steiger even alles overzien.

Afb0219 

Afb0230 

Tot zover een rustige relaxte wandeling. Totdat we weer terug liepen. Bono vond dat het voor hem nog niet klaar was, en rende naar de boomgaarden. En weg is ie !

Het zijn daar behoorlijk uitgestreke boomgaarden, dus hij kan daar alle kanten op ! Er zat niets anders op dan dat ik met Bas aan de riem ook de boomgaarden maar indook, om Bono terug te halen.

Ik moet zeggen, het is wel prachtig om daar 's ochtends vroeg te wandelen, er zijn dan veel konijnen en hazen actief ... en dat moet Bono dus ook gedacht hebben : party-time !!

We hebben over slootjes moeten springen, naar de volgende boomgaarden toe, een paar keer moeten rennen omdat we Bono weer in de verte achter de konijnen zagen rennen, maar steeds weer net te laat bij hem waren. We hebben veel konijnen voorbij zien huppelen, ook hazen zien staan, oren omhoog, en bijna als bevroren stilstonden omdat ze schijnbaar Bono aan het volgen waren, die ergens aan het jagen was. Ja Bas en ik waren een goed team. Middenin de boomgaard stonden we stil en ging ik gehurkt zitten om zo langs de boomstammen te kijken omdat je dan veel meer ziet, en ondertussen zette Bas zijn jacht-geluids volume open om op die manier Bono te lokken ...
 

En eindelijk na ongeveer een uurtje in de boomgaarden te hebben doorgebracht, liep Bono ons tegemoet ... en toen hij ons zag, ging hij meteen braaf zitten ... tong hing inmiddels op zijn knieen !

En zo liepen we weer nonchalant de boomgaarden uit, alledrie toch wel moe en toch ook wel tevreden !

Ach, ik heb weer wandelpaden ontdekt, die ik nog niet eerder had gezien daar, volgende keer ga ik daar weer wandelen, maar dan met  Bas en Bono AAN de riem !

En thuisgekomen was het weer lekker genieten van een bak water voor B&B en een bakkie koffie voor het vrouwtje. De vrije dag is goed begonnen !

2 opmerkingen:

mirjam zei

Prachtig stel! Lekker rennen achter de konijnen aan is ook wel heerlijk, gelukkig vangt hij ze niet.

Marion&Storm zei

Veel beter dan uitslapen hahaha. Alle drie moe maar voldaan. Heerlijk zo'n vrije dag.
Groetjes Marion & Storm