15 december 2008

avond-spoorzoekertje

Vanavond was het een spannende wandeling :

Het baasje ging met Bas rond kwart over negen naar buiten. Door omstandigheden ging het vrouwtje met Bono vijf minuten later naar buiten.

En toen was het vrouwtje benieuwd hoe goed en sterk de neus van Bono is !

Buiten op de stoep was Bono helemaal hyper : hij keek van links naar rechts, en twijfelde, maar ging toen toch linksaf ! Vrouwtje liet hem het voortouw nemen. Ze was benieuwd tot hoever hij het spoor van het baasje en Bas kon volgen.

Dus daar gingen ze, Bono met de neus aan de grond en al snuffelend vervolgde hij zijn weg. Bij de rotonde kwamen ze bij de Beeklaan. " Zoek baasje en Bas dan Bono ! " spoorde het vrouwtje Bono aan. Bono keek heel alert de Beeklaan door, er was geen spoor te bekennen van het baasje en Bas, en toen stak Bono heel resoluut zonder aarzelen de rotonde over, richting de Quirinuskerk. Nu was het vrouwtje wel erg benieuwd geworden, zouden het baasje en Bas ook zo zijn gelopen ? Dit was een hele andere route dan ze normaal liepen ... maar goed, het zou best eens kunnen !

Ze kwamen bij de Dorpsstraat aan, en Bono was nog steeds enthousiast met de neus aan de grond aan het snuffelen. Maar nog steeds geen baasje en Bas te bekennen. Maar misschien waren zij ook wel vrij stevig doorgestapt, zou kunnen ....

Bij dierenzaak Eddie vervolgden ze hun weg, maar toen Bono ineens linksaf de donkere polderweg in wilde wandelen, was het vrouwtje er zeker van dat Bono het spoor bijster was. Hier zouden baasje en Bas nooit in gaan lopen, zeker niet in het donker !

Na een half uur kwamen ze weer thuis, maar baasje en Bas waren er nog niet. Het vrouwtje was nu zo benieuwd hoe zij waren gelopen en stond dan ook ongeduldig te wachten tot zij er waren.

Na een uur ( ! ) waren ze dan eindelijk ook thuis.

" En .. hoe zijn jullie gelopen ? "

We zijn rechtsaf gegaan ..... en toen het padje in enz enz ...

Bono was dus al gelijk verkeerd gegaan in het begin al ! i.p.v. rechtsaf was hij al gelijk linksaf gelopen ! hahahaha !! Wat een sterke neus !

Maar het was wel spannend, en we gaan het morgenavond weer zo doen. Maar dan eerst Bono en het vrouwtje op pad, en daarna baasje en Bas. Dan zullen we eens kijken of Bas ons wel kan volgen !

6 opmerkingen:

anne giezen zei

Jij rook natuurlijk die tennisbal Bono!
En het vrouwtje nu lekker haar warme kopje troost.
Ja storm, wind of regen, een echte beagle( en baas) die kan kan heus wel tegen!

Marion & Storm zei

Ook wij laten ons niet weerhouden van regen, wind en natuurlijk al helemaal niet door Storm :-)
Ook wij zijn nat maar voldaan zondag thuis gekomen van een heerlijke wandeling. Waarbij ook Spyke de bossen in is gerend op jacht naar konijntjes. Hij kwam alleen iet zelf eruit. We hebben hem eruit moeten halen. Volledig in een konijnenhol ingegraven. Maar dat mag de pret niet drukken. Het was een heerlijke dag. Verslag natuurlijk op Storm's web-log. Want ja... wij hebben zelfs de camera droog gehouden. Groetjes, Marion & Storm

Marion & Storm zei

Het enige nadeel van dat natte weer is.... Weinig camera momenten :-)
We gaan dit weekend weer een weekendje mee varen. Hopelijk droog weer, liefgst met een zonnetje erbij. De kou is niet wrg. Dat hoort bij de winter. Dag lieve Bas&Bono, tot een volgend bezoek. Pootje van Storm

Toby en Meggy zei

Hoi Bas & Bono, Eindelijk konden we weer bij de pc. Vrouwtje was steeds zo druk met de pc dat wij jullie avonturen niet meer konden lezen. Gelukkig is ze nu even weg en konden wij gauw lezen wat een prachtige dingen jullie hebben meegemaakt. Dat sprookjesbos vinden wij wel spannend, wij hopen dat ooit ook mee te maken wat een belevenis. OO jee vrouwtje komt er weer aan, wij moeten weer aan de kant. tot gauw, pootje en lik.

Marion & Storm zei

Dat is zeker een leuk spelletje. Het worden nog heuse speurhonden. Nou ja... worden hé. Nu nog niet. Hihi. Leuk die sneeuw hier op je blogje. Groetjes, Marion en een poot van Storm

els zei

Misschien wou Bono de baas en Bas helemaal niet volgen maar rook hij wel een lieftalige teef! :-)